Dreef 71
2825AN
BERKENWOUDE
tel. 0182-362867

Opnieuw heeft Siveo zaterdag tegen een sterke tegenstander in blessuretijd nog een remise bereikt. Het toont het karakter van de geel-blauwe brigade. Terwijl Perkouw net na de thee mogelijkheden kreeg om de 2-1 voorsprong uit te breiden knokte het team van Jos Verweij zich in het laatste kwart heel knap terug. En met succes: de 2-2 kwam in blessuretijd alsnog op het scorebord.

Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich in Berkenwoude een leuk open duel. Beide teams kregen mogelijkheden op de openingsgoal maar Siveo was het eerst doeltreffend. Nog in het eerste kwartier was het goaltjesdief Gerwin Verlaan die een splijtende pass van Rick Wilbrink netjes verzilverde (0-1). Perkouw reageerde attent en kreeg ook mogelijkheden. Toch moest de 1-1 komen vanuit een vrije trap van buiten het strafschopgebied. Gedreven door de rugwind werd goalie Erik Streng kansloos gelaten. Nog voor de pauze kwam Perkouw op voorsprong toen hun spits ongehinderd een voorzet van de flanken kon afronden (2-1).

Perkouw leek in de eerste fase van de 2e helft te beslissen. Het kreeg in die fase mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Toen dat niet lukte toonde Siveo in het laatste kwart nog eens haar veerkracht. Met ingebrachte frisse krachten werd Perkouw onder druk gezet. Het kreeg de beloning pas in de 95e minuut. De gedreven ingeschoven verdediger Niek van der Wagt bereikte na knap doorzetten topscorer Gerwin Verlaan en die tikte heel beheerst binnen (2-2). Voor Siveo een broodnodig puntje in de strijd tegen de versterkte degradatie.