Mannen Veteranen zaterdag, VE1, 2e klasse Veteranen 2-01 / Kam nacompetitie

Scheidsrechter

Berg, R.P. van den

Accommodatie

Onbekend

De Siveo veteranen mochten het na het kampioenschap van vorig seizoen in de 2e klasse proberen. Na 3 wedstrijden hadden de veteranen slechts 4 punten, maar vanaf dat moment is er geen punt meer verspeeld, waardoor Siveo eindigde met 61 punten uit 22 wedstrijden! Normaal gesproken zou dit betekenen dat je kampioen bent, ware het niet dat de veteranen van vv Woubrugge hetzelfde puntentotaal hadden behaald. Doordat het doelsaldo niet meer bepalend is, moest er een beslissingswedstrijd aan te pas komen om de uiteindelijke kampioen te bepalen. Afgelopen vrijdag 27 mei was het dan zover.

Woubrugge kwam met een spelersbus en een supportersbus naar sportpark De Beemd in Zegveld om hun ploeg te steunen bij deze kampioenswedstrijd. Ook van Siveo zijde waren er veel supporters aanwezig, waardoor er sprake was van een heuse kampioenssfeer. Siveo startte de wedstrijd voortvarend, wat resulteerde in een schot op de lat van Eric Smit in de 4e minuut van de wedstrijd. Echter Woubrugge kwam steeds beter in de wedstrijd, won de meeste duels, zodat zij een licht

veldoverwicht wisten te creëren zonder dat dit grote kansen tot gevolg had. In de 25e minuut was er een vrije trap voor nodig om de Siveo doelman Joost Ton te verschalken. De bal werd in eerste instantie nog weggekopt, maar de daaruit volgende inzet belandde via de lat voor de voeten van een Woubrugge speler die wel raad wist met deze buitenkans, 0-1. Voor de rust kreeg Siveo nog 2 levensgrote kansen via het zeer gevaarlijke spitsenduo Gijs Breedijk en Ronald de Jong, maar de paal en de keeper van Woubrugge waren een te grote sta-in-de-weg.

De 2e helft moest Siveo de druk opvoeren en liet het direct merken op jacht te gaan naar de  gelijkmaker. De degelijke verdediging van Woubrugge moest af en toe aan de noodrem trekken, maar hield lang stand. In 75e minuut werd topscoorder Gijs Breedijk door een verdediger van Woubrugge naar de grond getrokken binnen de beruchte lijnen, zodat de goedleidende scheidsrechter van den Berg uit Rotterdam resoluut naar de strafschopstip wees. Gijs Breedijk schoot deze penalty onberispelijk binnen (1-1).

De laatste fase van de reguliere speeltijd ontaardde in een ware slijtageslag, want spelers van beide elftallen liepen op hun laatste benen of moesten met kramp van het veld af. Door de gelijke eindstand volgde een verlenging van 2 x 15 minuten. Al snel in de eerste verlenging was het Ronald de Jong, die op weergaloze wijze een vrije trap van net buiten de zestien in de bovenhoek krulde: 2-1. De slijtageslag duurde nog even voort, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar, zodat de

veteranen van Siveo opnieuw kampioen zijn geworden en nu naar de 1e klasse zijn gepromoveerd!!

Het feest op de Beemd duurde tot de kleine uurtjes ...