Scheidsrechter

Schuijt, T.I.M.

Accommodatie

Onbekend

Hoewel Siveo ook in het thuisduel tegen DOSR nog niet  echt 90 minuten in goede doen was troefde het op de Beemd de gasten wel af: 3-2. Met de rust leidden onze geel-blauwen al met 2-0. Maar daarna kwam DOSR te makkelijk weer in de wedstrijd (2-2) en moest Siveo nog echt aan de bak voor de 3-2 zege.
De wedstrijd startte met een 20 minuten vertraging en daarna zat het Siveo niet echt mee.
Binnen een kwart van de wedstrijd moesten zowel aanvoerder Perry Voorend als Gertjan Brak fors geblesseerd naar de kant. Hun vervangers waren Danny Groenendijk en Jasper de Kruijf.
Maar het leek de geel-blauwen niet te deren. En in de 28e minuut was het raak toen Danny Groenendijk een fraai opgezette aanval knap verlengde op Sjoerd Blonk die diagonaal binnenschoot: 1-0. Een paar minuten later was het opneiuw raak. Frank van der Vaart tikte binnen na mooi voorbereidend werk van Erik Verlaan: 2-0. Siveo leek door te drukken en kreeg legio kansen op een grotere voorsprong maar weigerde de trekker over te halen.
Direct na de thee kreeg het daarvoor de rekening gepresenteerd. DOSR kwam volstrekt anders de kleedkamer uit en knokte zich snel terug in de wedstrijd. Binnen vijf minuten stond er een vertekenende 2-2 op het scorebord, in eerste aanleg door falen in de Siveodefensie en bij de tweede goal uit een knap opgezette aanval.
Pas halverwege de 2e helft maakte Siveo het verschil toen Jasper de Kruijf verwoestend hard uithaalde uit een vrije trap van Patrick de Jong: 3-2. Onze geel-blauwen kregen voldoende mogelijkheden op de 4-2. Maar dat kwam er niet van en zo bleef het ook in de slotfase nog spannend met zo nu en dan wat dreiging van DOSR.
Uiteindelijk een belangrijk zege voor Siveo om zich wat vaster te nestelen in het linkerrijtje.
De Siveoreserves gaven een 2- 0 voorsprong tegen Zwammerdam 2 uit handen en bleven steken op 2-2.