Siveo 2 blijft steken op een gelijkspel tegen Zwammerdam 2

Scheidsrechter

Arkelen, A. van

Accommodatie

Onbekend

Siveo 2 pakte zaterdag een punt tegen het aanmerkelijk hoger geklasseerde Zwammerdam, toch overheerste na de wedstrijd vooral de teleurstelling aan Zegveldse zijde.

Op deze mooie nazomerdag troffen de geel-blauwen het altijd lastige Zwammerdam. Met een blik op de ranglijst was het vooraf duidelijk, mede door de waslijst aan afwezigen, dat het een pittige opgave zou worden om de eerste driepunter van dit seizoen te scoren. Siveo kwam deze middag fris en scherp uit de kleedkamer; Carlos stuurde al binnen 10 minuten de rappe Gerwin de diepte in, wat direct een (terechte) penalty opleverde. Dit buitenkansje werd koelbloedig binnengewerkt door Stephan. De vroege voorsprong was evenwel ook direct het startsein voor een slordig vervolg van Siveo in de eerste helft, Zwammerdam kon echter enkel door een paar rommelige situaties voor het doel van goalie Mike voor echt gevaar zorgen. Het opvallendste moment in de eerste helft was de rode kaart (2 keer geel binnen vijf minuten) voor een speler van Zwammerdam, zodat de bezoekers al na veertig minuten met tien man verder moesten.

Het was aan Siveo om deze man meer situatie in de tweede helft uit te buiten. Wellicht mede door de rode kaart kwam Zwammerdam veel scherper uit de kleedkamer dan de Zegvelders. Zwammerdam drong aan en met 11 tegen 10 moest Siveo in de beginfase van de tweede helft alle zeilen bijzetten om een tegengoal te voorkomen. Halverwege de tweede helft veranderde het spelbeeld en leek Siveo eindelijk van de man meer situatie gebruik te maken. Onder andere Carlos was een paar keer dicht bij een doelpunt. Het was diezelfde Carlos die een kwartier voor tijd met een hard schot (op aangeven van Stephan) de geel-blauwen op een 2-0 voorsprong zette; de wedstrijd leek hiermee beslist. Waar Siveo in het laatste kwartier op zoek ging naar het derde doelpunt van de middag was het helaas toch Zwammerdam dat tien minuten voor tijd na knullig uitverdedigen de aansluitingstreffer aantekende. De echte anticlimax volgde aan het einde van de wedstrijd: Zwammerdam redde met een bekeken schot alsnog een punt aan De Beemd (2-2).

OPSTELLING: Mike Voorend, Rocco Pecht, Jan Bruinink, Jasper de Kruijf, Richard de Jong, Mark Heemskerk (46' Marc Hageman), Daniel Voorend, Carlos Posdijk (80' Remco van der Belt), Gerwin Verlaan, Stephan Voorend en Jurn van den Hoeven.