Scheidsrechter

Vliet, A.H.M. van

Accommodatie

Onbekend

De reserves van Siveo hebben vandaag een punt overgehouden aan het thuisduel met Zwammerdam. In een duel waar men al vroeg een ruime voorsprong had kwam het uiteindelijk via man of the match Mathijs Brak op de valreep nog langszij.

Op deze zonnige zaterdagmiddag werden de degens gekruist met de reserves van Zwammerdag. Een tegenstander uit het rechterrijtje; de broodnodige punten moesten deze middag zodoende mogelijk zijn. De Zegvelders begonnen deze middag zeer voortvarend. In het eerste kwart creeërde men diverse doelkansen waar men ook direct twee maal het net wist te vinden. Via Max Baas (op aangeven van Mathijs Brak) en een afstandsschot van Marc Hageman was de 2-0 voorsprong een feit. De gasten leken al vroeg verslagen want ook na de dubbele voorsprong waren de kansen duidelijk voor de Zegvelders. De aansluitingstreffer kwam zodoende uit de lucht vallen. Via een prachtige aanval kwamen de groenhemden terug in de wedstrijd. Bij Siveo sloeg de twijfel toe en dit resulteerde nog voor rust in een achterstand: 2-3.

Na de thee poogde de geel-blauwen met het "windje mee" alsnog een driepunter te scoren. Alle goede bedoelingen werden echter binnen luttele minuten aan diggelen geschoten. Zwammerdam profiteerde van een onoplettendheid en verdubbelde de voorsprong. De Zegvelders leken verslagen maar rechtte knap de rug. De druk op het Zwammerdamse doel werd naar mate de tweede helft vorderde groter en groter. Na ruim een uur spelen kopte Mathijs Brak uit een vrije trap van Mark Heemskerk de Zegveldse aansluitingstreffer binnen. Het geloof bij de Zegvelders in een resultaat was in zijn geheel terug en men probeerde nog iets te forceren. In een slotfase waar de gasten verzuimde de wedstrijd definitief te beslissen werd de Zegveldse lef alsnog beloond met een punt middels een knappe solo van Mathijs Brak.

Volgende week treffen de Zegvelders in een kelderkraker Quick Boys in Katwijk. Bij winst zijn de geel-blauwen ook volgend jaar 3e klasser.

OPSTELLING: Mike Voorend, Rocco Pecht (74' Martien Meijer), Nick van Ginkel, Jelle Blonk, Mark Heemskerk (84' Coen Weerheim), Marc Hageman, Carlos Posdijk, Matthijs Bakker (46' Yourit de Jong), Jasper Stolwijk, Mathijs Brak en Max Baas