Siveo boekt knappe thuiszege in degradatiekraker: 1-0

Scheidsrechter

Veldhuijsen, W.L. van

Accommodatie

Onbekend

De reserves van Siveo hebben vandaag een mooie overwinning behaald op directe concurrent Jodan Boys. Ondanks een waslijst aan afwezige - en zodoende veel inbreng van de lagere elftallen (waarvoor veel dank) - was de Zegveldse overwinning dik verdiend te noemen.

Op deze grauwe lente dag stond er in Zegveld een verhit duel op het programma. Beide concurrenten in de onderste regionen verschilde vooraf slechts één punt op de ranglijst (in het voordeel van Jodan Boys). De geel-blauwen kwamen deze middag furieus uit de kleedkamer, men besefte van de twee elftallen duidelijk het beste het belang van deze wedstrijd. Binnen luttele minuten vielen er twee honderd procent mogelijkheden te noteren voor de gastheren. Het Zegvelds vizier stond niet direct op scherp zodat de bezoekers ongeschonden de openingsfase doorkwamen. Siveo bleef na het eerste kwart de bovenliggende partij. Toch duurde het tot de slotfase van het eerste bedrijf dat de Zegvelders andermaal grote kansen wist te creëren, de Gouwenaren stelde daar overigens maar bitter weinig tegenover. Mathijs Brak en vooral Perry Bunnik - op aangeven van Mark Heemskerk - verzuimde de Zegvelders nog voor de thee op voorsprong te zetten.

Na de thee trachtte Siveo het goede spel van de eerste helft voort te zetten. Uiteindelijk wisten de Zegvelders zich binnen het uur alsnog te belonen. Via een prachtige pass van ‘good old’ Bart van de Geer wist Carlos Posdijk de 1-0 binnen te schieten. Dit moest de aanvaller van Siveo wel direct bekopen met een blessure aan de elleboog, een noodzakelijke wissel was het jammerlijke gevolg. Na de openingstreffer vergaten de geel-blauwe echt door te drukken. Het liet zich in de slotfase zelfs ver naar achter drukken, zonder dat de overwinning nog serieus in gevaar kwam (ondanks de zeven minuten durende blessuretijd).

Al met al een zeer belangrijke overwinning voor de reserves. Aan hen de taak om de goede serie op 2 april a.s. bij koploper CVC Reeuwijk voort te zetten.

OPSTELLING: Joost Ton, Rocco Pecht, Nick van Ginkel, Marc Hageman (61’ Ariën Beukers), Mark Heemskerk, Wiljo Fierens, Bart van de Geer (67’ Coen Weerheim), Jurn van den Hoeven, Mathijs Brak, Perry Bunnik en Carlos Posdijk (58’ Max Baas)