Slierendrecht, W.

Accommodatie

Onbekend

De reserves van Siveo zijn vandaag ondanks een verlies - tegen koploper Be Fair - goed uit de winterstop gekomen. Er waren deze middag – vooral in het eerste bedrijf - voldoende aanknopingspunten die een revival in deze klasse alsnog mogelijk maken.

De gasten kregen in de beginfase een makkelijk gegeven vrije trap op een gevaarlijke plek rond de zestien meter van de Zegvelders. Het was ook direct raak voor de wit-zwarten door een uiterst knap geplaatste vrije trap. Siveo dreigde na de openingsgoal overlopen te worden door de lijstaanvoerder maar herpakte zich na het eerste kwartier zeer knap. De geel-blauwen kregen met veel passie en strijd de overhand en waren halverwege het eerste bedrijf zelfs echt dreigender dan de gasten. Toch kwamen de gasten binnen het kwart van de wedstrijd op een 0-2 voorsprong middels een knappe uitval. In de tegenaanval deed Siveo direct wat terug.  Een prachtige assist van Jurn van den Hoeven werd door good old Perry Bunnik (zijn eerste treffer na de lang verwachte rentree) netjes binnengewerkt. Na de aansluitingstreffer veranderde het spelbeeld niet, de gasten uit Waddinxveen konden maar zeer moeilijk dreigend worden. Het was dan ook geen verrassing dat de Zegvelders kort voor rust op gelijke hoogte kwamen. Middels een scrimmage over diverse schijven bracht uiteindelijk Ivo de Boggende de geel-blauwen met een droge knal langszij. In 49e minuut van de eerste helft kreeg Siveo een gevoelige tik te verwerken, via een voet van een Zegveldse verdediger gingen de gasten uit Waddinxveen alsnog met een 2-3 voorsprong de rust in.

Na de thee poogde de Zegvelders vanalles om zich terug in de wedstrijd te knokken, maar men was aanvallend eigenlijk onmachtig geworden. Be Fair had de volledige controle, ondanks een directe rode kaart halverwege het tweede bedrijf. De wit-zwarten besliste in de slotfase - en in ondertal - de  wedstrijd met de vierde treffer van de middag.

Volgende week treffen de reserves Sportlust in Woerden.

OPSTELLING: Hans van Tricht, Mark Heemskerk (60' Rocco Pecht), Jasper de Kruijf, Remco van Amerongen, Jordy Muller (64' Matthijs Bakker), Patrick de Jong (60' Jasper Stolwijk), Gertjan Brak, Ivo de Boggende, Jurn van den Hoeven, Perry Bunnik en Max Baas