Scheidsrechter

Kaplan, F.

Accommodatie

Onbekend

De reserves van Siveo hebben vandaag laten zien uit welk hout zij daadwerkelijk gesneden zijn. Na de zo teleurstellende en tevens onnodige nederlaag tegen Hazerswoudse Boys, spande de geel-blauwe dit keer Jodan Boys op overtuigende wijze aan de zegekar.

Op deze zonovergoten herfstdag stond voor de geel-blauwe brigade de lastige uitwedstrijd tegen Jodan Boys uit Gouda op het programma. Na het onnodige verlies in de vorige speelronde tegen Hazerswoudse Boys moest er vandaag gewonnen worden om de aansluiting met de overige staartploegen te behouden. Het besef was er bij de Zegvelders duidelijk vanaf het eerste fluitsignaal; men kwam furieus uit de startblokken. Na een mooi uitgespeelde aanval zette Stef Kuijer de geel-blauwen, op aangeven van Jurn van den Hoeven, binnen de minuut op voorsprong. Siveo drukte ook na de openingsgoal door, er was sprake van een ijzersterke Zegveldse openingsfase. Het overwicht werd binnen het eerste kwart van de wedstrijd ook in nog een tweetal geel-blauwe doelpunten omgezet. Een prachtig afstandsschot in de kruising van captain Jurn van den Hoeven vanaf ‘randje zestien’ werd opgevolgd door een intikker van Wesley Voorend op fraai aangeven van Wiljo Fierens. De wedstrijd leek met deze vroege goals al snel beslist, niets bleek echter minder waar. Een knappe Goudse actie van de gastheren vanaf de linkerkant was de verdediging van Siveo te machtig en de spanning was derhalve enigszins terug. De Goudenaren ruikten bloed en waren ook al snel dicht bij de aansluitingstreffer. Zo bracht goalie Hans van Tricht met een snelle reactie knap redding op een van richting veranderd Gouds schot. Siveo kreeg in de tegenaanval (eindelijk) weer wat lucht; spits Wesley Voorend bracht met een knappe individuele actie het verschil tussen beide ploegen weer op een veilige marge van drie. De storm leek na vijf doelpunten binnen het half uur wat te gaan liggen, de geel-blauwen dachten zodoende met een comfortabele 1-4 voorsprong te gaan rusten. Uit een corner bracht Jodan Boys de spanning vlak voor rust alsnog terug in de wedstrijd.

Na de thee lag een Goudse bestorming op het Zegveldse doel in de lijn der verwachting. Spits Wesley Voorend (door intimi ook wel de Tank genoemd) schoot binnen de minuut, op aangeven van invaller Jelle Blonk, alle goede Goudse bedoelingen aan diggelen. Het verzet van de gastheren was met deze vijfde Zegveldse treffer definitief gebroken. De geel-blauwen kregen legio scoringskansen in het  vervolg van het tweede bedrijf maar de eindstand bleef uiteindelijk beperkt tot een knappe 2-5 overwinning.

Volgende week wacht de Zegvelders de taak een goed vervolg aan deze mooie overwinning te geven. Op de Beemd treffen zij dan het zo sterk acterende Reeuwijk.

OPSTELLING: Hans van Tricht, Rocco Pecht (69’ Jan Bruinink), Nick van Ginkel, Marc Hageman, Jordy Muller, Wiljo Fierens, Remco van Amerongen (37’ Carlos Posdijk), Stef Kuijer, Jasper Stolwijk (46’ Jelle Blonk), Wesley Voorend en Jurn van den Hoeven.