Scheidsrechter

Wynne, L.

Accommodatie

Onbekend

Onze vlaggendragers hebben in Gouda de aanval op de 2e plaats knap kunnen afslaan. De wedstrijd kon regelmatig verschillende kanten uitslaan. Maar uiteindelijk won Siveo met het kleinst mogelijke verschil. Matchwinnaar was Stef Kuijer die al in de eerste helft een penalty verzilverde: 0-1.

De match kende een interessante openingsfase met kansen aan beide zijden.  Het had na een kwartier zomaar 2-2 kunnen staan maar vooral de goalies etaleerden. Daarna kreeg Gouda enig optisch overwicht maar was Siveo zeker zo gevaarlijk. De goal in de 35e minuut kwam dan ook niet zomaar uit de lucht vallen. Martijn Verlaan speelde zich op de rand van het strafschopgebied knap vrij en haalde verwoestend uit. Buiten bereik van de goalie beukte de bal van de lat terug waarna Gerwin Verlaan een nieuwe poging wilde doen maar onderuit werd gekegeld. De onomstreden penalty werd door spits Stef Kuijer onberispelijk afgerond: 0-1. Dat betekende ook de ruststand.

Na de pauze leek Siveo het duel te beslissen en was het in eerste aanleg de bovenliggende partij. De 2-0 leek in de maak zeker ook toen Gerwin Verlaan opnieuw binnen de lijnen werd neergesabeld. De overigens prima leidende 18-jarige referee Wynne wilde echter van geen nieuwe penalty weten, zoals hij dat ook al eens aan de andere zijde negeerde. Vervolgens ging Gouda meer va banque spelen en kwam Siveo nog echt in de problemen. De Zegveldse defensie hield echter knap stand hoewel het in de 70e minuut één keer gigantisch in de fout ging. Ouhabi schoot echter vanaf 5 meter huizenhoog over. De laatste grote kansen waren vervolgens voor Siveo waarbij Stef Kuijer en Wesley Voorend weigerden om de trekker over te halen.

Siveo kreeg voor de belangrijke tweede (nacompetitie)plek wel een grote beloning omdat alle medekandidaten punten lieten liggen.

Opstelling Siveo:  Erik Streng: Wiljo Fierens (Patrick de Jong), Bastiaan Brak, Jasper de Kruijf, Gert Jan Brak; Danny Groenendijk, Ivo de Boggende, Martijn Verlaan (Marc Hageman); Gerwin Verlaan, Stef Kuijer, Wesley Voorend.