Scheidsrechter

Plas, W.M. van der

Accommodatie

Onbekend

Onze vlaggendragers hebben in Linschoten de ruggen gerecht. Na een puike eerste helft werd de naaste belager terecht met 1-3 aan de kant gezet. De basis werd veelal gelegd door de man of the match Gerwin Verlaan en de afronding was met een hattrick weer in vertrouwde handen bij spits Stef Kuijer.

Twee uiterst strijdbare teams kwamen furieus uit de startblokken. Linschoten wilde de goede reeks voortzetten en Siveo was gebrand om twee achtereenvolgende nederlagen weg te poetsen. Die gretige openingsfase leidde nog niet tot echte kansen. Die kwamen er pas toen rechtsbuiten Gerwin Verlaan zich in toenemende mate een kwelgeest bleek te gaan vormen voor de Linschotense verdediging. Bij één van zijn onnavolgbare acties werd hij in de 30e minuut binnen het strafschopgebied gevloerd. Het was topscorer Stef Kuijer wiens penalty eerst nog op de paal belandde maar de via de keeper terugkerende bal deponeerde hij alsnog in het net: 0-1. Siveo  leek daarna door te drukken en kreeg volop mogelijkheden op meer. Zo ook toen Gerwin Verlaan zich in de 40e minuut weer langs vele tegenstanders wurmde en zijn voorzet door broer Martijn snoeihard op de paal werd geschoten. Net voor de thee zette Linschoten daar slechts enkele – overigens niet ongevaarlijke – counters tegenover.

Direct na de pauze ontstond er een geheel ander spelbeeld. Linschoten zette duidelijk meer druk en kreeg een 2-tal echte mogelijkheden. De 0-2 in de 60e minuut kwam dan ook uit de lucht vallen. Een afstandsschot van Jasper de Kruijf kon de goalie niet onder controle krijgen en Stef Kuijer was er als de kippen bij om af te ronden. De ruimere marge bleef niet lang intact omdat de zo degelijk ogende Siveodefensie toch een keer hopeloos in de fout ging en invaller Antonio eenvoudig weer voor de aansluiting kon zorgen: 1-2. De definitieve beslissing viel in de 75e minuut toen Gerwin Verlaan opnieuw slechts onreglementair te houden was. De penalty werd nu door Stef Kuijer onberispelijk binnen geschoten: 1-3.

Door de zege pakt Siveo weer de 2e plek achter Nieuwkoop.

Opstelling Siveo: Erik Streng; Ivo de Boggende, Bastiaan Brak, Danny Groenendijk, Gert Jan Brak; Jasper de Kruijf,  Perry Voorend, Martijn Verlaan (Wiljo Fierens); Gerwin Verlaan, Stef Kuijer, Wesley Voorend.