Scheidsrechter

Veldhuijsen, W.L. van

Accommodatie

Onbekend

De reserves van Siveo hebben deze zaterdagmiddag met zeer veel strijd een erg knappe 3-1 overwinning geboekt op het hoger geklasseerde Be Fair uit Waddinxveen.

Deze zonnige maar gure middag stond de lastige wedstrijd tegen Be Fair op het programma. Dit mede vanwege de kansloze nederlaag (4-1) die voor de winterstop werd geleden in Waddinxveen. Het waren de bezoekers die sterker uit de startblokken kwamen vandaag, zo waren de gasten binnen twee minuten direct gevaarlijk met een vrije trap die maar rakelings naast het doel van goalie Mike Voorend ging. De Zegvelders kwamen de openingsfase evenwel door zonder tegentreffer, het had zelfs in de tiende minuut de grootste kans op de openingstreffer. Spits Wesley Voorend kwam knap in scoringspositie en trachtte de Waddinxveense doelwachter tevergeefs te verschalken met een geplaatst schot. In het verdere verloop van de eerste helft had Be Fair duidelijk een overwicht, de geel-blauwen waren echter juist gevaarlijker voor de goal. Opvallend waren overigens de vier, soms onbenullige, gele kaarten in het eerste bedrijf, gegeven door de warrig leidende scheidsrechter.

Na de thee ontpopte zich eenzelfde spelbeeld als voor rust. Siveo kwam de openingsfase dit keer niet door zonder schade; het was Be Fair dat de leiding nam na een knap uitgespeelde aanval. Ook na deze openingstreffer hadden de bezoekers zeker een overwicht, echt grote kansen leverde dit, zoals eigenlijk de gehele wedstrijd, niet op. Het waren juist de Zegvelders die levensgevaarlijk waren met diverse uitvallen. Halverwege de tweede helft resulteerde dit in de gelijkmaker; Wesley Voorend kon de bal simpel binnenwerken na goed voorbereidend werk van Gerwin Verlaan. Het bleek de ommekeer in de wedstrijd, Be Fair had in het laatste deel van de wedstrijd minder de overhand en de geel-blauwen werden juist steeds dreigender. Een kwartier voor tijd zorgde Wesley, wederom op aangeven van Gerwin, met zijn tweede goal van de middag voor de voorsprong. Een spannende slotfase was het logische gevolg, Be Fair drong nog wel wat aan maar Gerwin maakte met een bekeken afronding in blessuretijd aan alle Waddinxveense illusies een einde. De prachtige overwinning (inmiddels de vierde op rij) was hiermee een feit.

Volgende week staat er op opnieuw een lastige wedstrijd op de rol, in Ter Aar is TAVV dan de tegenstander.

OPSTELLING: Mike Voorend, Wiljo Fierens, Jan Bruinink, Nick van Ginkel, Mark Heemskerk, Rick Voorend, Stephan Voorend (86' Jordy Muller), Carlos Posdijk, Gerwin Verlaan, Wesley Voorend en Jurn van den Hoeven.