Scheidsrechter

Ouwehand, J.

Accommodatie

Onbekend

De reserves van Siveo hebben vandaag in een spannende derby tegen WDS met veel vechtlust de drie punten over de streep weten te trekken (3-1).

Deze zaterdag was het dan eindelijk zover, na twee afgelastingen mochten de Zegvelders weer eens opdraven. En in wat voor duel, het voor Siveo altijd zeer lastige WDS uit Driebruggen. De geel-blauwen waren zodoende uiteraard gebrand op een goed resultaat. Na een op het eerste gezicht weinig boeiende openingsfase was het na een kleine tien minuten wel direct raak; Carlos Posdijk liet met een droge knal, op aangeven van Gerwin Verlaan, de goalie volledig kansloos. In de fase na openingsgoal had Siveo de volledige controle over de Driebruggenaren, dit resulteerde tevens in een aantal mogelijkheden. Zo was onder andere Wesley Voorend en weer Carlos dichtbij een doelpunt. Na een half uur was daar alsnog de op dat moment verdiende verdubbeling van de voorsprong. Het was Gerwin die na goed druk zetten op de doelwachter van WDS de 2-0 aantekende. In de slotfase van de eerste helft leek er sprake van een verandering in het spelbeeld. Maar vooral door goed verdedigend werk van Mark Heemskerk (o.a. een bal van de lijn) kon goalie Mike Voorend zijn doel schoon houden. In de blessuretijd was het evengoed raak voor de Driebruggenaren, een fout in de Zegveldse defensie bracht WDS de aansluitingstreffer.

Aan het begin van de tweede helft leken de Zegvelders net voor rust toch een psychologische tik te hebben opgelopen, Siveo was namelijk in het grootste gedeelte na rust de controle echt kwijt. Toch waren de grootste kansen juist voor de geel-blauwen. Zo was good old Cees Kuijer na een knappe actie nog het dichtste bij een derde Zegvelds doelpunt, de goalie wist dit echter met een knappe reactie te voorkomen. In het laatste kwart van de wedstrijd ging het spel volledig op en neer, er ontstonden diverse hachelijke momenten voor beide doelen. Uiteindelijk maakte spits Wesley Voorend aan alle spanning een einde, hij bleef zeer koelbloedig oog in oog met de keeper en zorgde daarmee voor een prachtige overwinning op de concurrent uit Driebruggen.

OPSTELLING: Mike Voorend, Jan Bruinink, Danny Groenendijk (62' Rick Voorend), Mark Heemskerk, Remco van Amerongen, Daniel Voorend, Carlos Posdijk (70' Maico van Moorselaar), Gerwin Verlaan, Wesley Voorend en Jurn van den Hoeven (62' Cees Kuijer)