Scheidsrechter

Rietveld, B.

Accommodatie

Onbekend

De reserves van Siveo hebben vandaag ongekend uitgehaald tegen Jodan Boys uit Gouda. Mede door drie doelpunten van man of the match Wesley Voorend stegen de Zegvelders naar een mooie zesde plaats op de ranglijst.

Op deze waterkoude voetbalmiddag troffen de geel-blauwen een op het oog gelijkwaardige tegenstander. Het Goudse Jodan Boys had voor aanvang een voorsprong van twee punten op de Zegvelders. De Goudenaren kwamen deze zaterdag als scherpste uit de kleedkamer, binnen de minuut waren zij dan ook gevaarlijk voor de goal van Mike Voorend. Achteraf bleek dit een wake-up call voor de geel-blauwen, zij waren vanaf de beginfase de baas op het veld. Na een kwartier werd een mooie aanval via Gertjan Brak en Wesley Voorend uiteindelijk door Daniel Voorend met de openingsgoal voor Siveo bekroond. In het vervolg van de eerste helft waren de Zegvelders de bovenliggende partij, na diverse (grote) scoringskansen was het "de tank" Wesley die na knap doorgaan de 2-0 aantekende. De geel-blauwen bleven ook na de goal van Wesley aandringen en gaven deze middag mede door het sterk opererende Zegveldse centrale verdedigingsduo weinig tot niets weg. Toch werd er tot aan de rust, mede door goed werk van de Goudse goalie, niet meer gescoord.

Direct na de thee waren de intenties van Jodan Boys zoals verwacht duidelijk, een bestorming voor het Zegveldse doel dreigde. Het was echter Siveo dat binnen 90 seconde in de tweede helft de wedstrijd definitief in haar voordeel besliste; Gerwin zette na een zeer knappe rush vanaf de rechterkant Wesley in scoringspositie. De spits had, zoals deze middag wel vaker, geen enkele moeite met dit buitenkansje en zo was de derde Zegveldse goal een feit. Hiermee was het Goudse verzet toch echt gebroken en nam de frustratie zienderogen toe (wat uiteindelijk zelfs resulteerde in rood na aanmerkingen op de leiding). De geel-blauwen heersten de gehele tweede helft, een sperrevuur van aanvallen volgde. Zo was het geen verrassing dat Wesley na een mooie solo binnen het uur de 4-0 op het scorebord zette. In de slotfase van de wedstrijd waren zelfs de dubbele cijfers mogelijk geweest wanneer het vizier echt op scherp had gestaan. Een toetje voor het publiek volgde tien minuten voor tijd; Remco van Amerongen poeierde vanaf pakweg 25 meter de bal op prachtige wijze in het Goudse doel. Het feest was drie minuten voor tijd echt compleet, Daniel Voorend tekende op aangeven van Mark Heemskerk voor de zesde en laatste goal van de middag.

Met deze zeer ruime overwinning boekte Siveo zijn derde overwinning op rij en lijkt de weg omhoog ingeslagen. Volgende week treffen zij Zwammerdam in een uitwedstrijd.

OPSTELLING: Mike Voorend, Mark Heemskerk, Jan Bruinink, Nick van Ginkel, Gertjan Brak, Rick Voorend, Daniel Voorend, Remco van Amerongen, Gerwin Verlaan (68' Maico van Moorselaar), Wesley Voorend (68' Stephan Voorend) en Jurn van den Hoeven (60' Carlos Posdijk)