Scheidsrechter

Rijswijk, C. van

Accommodatie

Onbekend

Siveo heeft vandaag een belangrijke overwinning behaald op Quick boys 5. In een doelpuntenfestijn werden de gasten te lang in de wedstrijd gelaten, zodat het tot de laatste seconde spannend bleef.

In een van beide kanten aftastende openingsfase ontstonden weinig tot geen geen mogelijkheden en leken beide ploegen serieus aan elkaar gewaagd. Het eerste echte gevaar deze middag kwam na een kwartier van Zegveldse zijde; Rick Voorend stuurde Cees Kuijer diep, die zag zijn geplaatste schot van de linkerkant in het zijnet belanden. Vanaf dit moment was het enkel Siveo wat de klok sloeg en werden de gasten uit Katwijk vroeg onder druk gezet. Na een half uur was de openingstreffer een feit; spits Stephan Voorend bleef koelbloedig nadat hij door een mooie pass van Jurn van den Hoeven in scoringspositie werd gebracht. Nog geen minuut later was het nogmaals Stephan die de Zegvelders op een verdubbeling van de voorsprong bracht na knap voorbereidend werk van Cees Kuijer. De geel-blauwen hadden in deze fase echt het betere van het spel en leken de wedstrijd dan ook nog voor rust te beslissen. De gasten kwamen niet meer onder de druk uit, dit resulteerde in een strafschop; sluwe vos Cees Kuijer werd onreglementair verdedigd in het strafschopgebied. Het was uiteindelijk de oplettende Jurn van den Hoeven die de rebound binnenwerkte na de inzet van Nick van Ginkel. De wedstrijd leek met deze derde Zegveldse treffer beslist, toch was het Quick Boys dat na een onoplettendheid in de Zegveldse verdediging de aansluitingstreffer aantekende. Zo bracht Siveo eigenhandig het geloof terug bij de Katwijkers. Desalniettemin bracht Jurn met een prachtig schot de geel-blauwen vanaf de rand van de zestien in de blessuretijd van de eerste helft op een op het oog veilige 4-1 voorsprong.

Na de welverdiende thee ontpopte zich een zelfde spelbeeld als in grote delen van de eerste helft; de Zegvelders creëerde kans op kans. Het kreeg evenwel de deksel op de neus voor de gemiste kansen, Quick Boys vocht zich binnen het uur met twee doelpunten helemaal terug in de wedstrijd. De wedstrijd leek in deze fase te kantelen en het geloof bij de gasten in een goed resultaat was volledig terug. Het was dan ook een bevrijding dat ruim een kwartier voor tijd een verdediger van Quick Boys de bal in eigen doel werkte op aangeven van Remco van Amerongen. Evengoed was de wedstrijd andermaal niet beslist; de Katwijkers werden in het zadel geholpen met een vierde treffer. In een spannende slotfase (met overigens nauwelijks echte kansen voor de gasten) werd de verdiende overwinning alsnog veilig gesteld en deden de geel-blauwen net voor de winterstop goede zaken op de ranglijst.

OPSTELLING: Mike Voorend, Wiljo Fierens, Jan Bruinink, Nick van Ginkel, Mark Heemskerk (46' Jordy Muller), Rick Voorend, Daniel Voorend, Remco van Amerongen, Jurn van den Hoeven, Stephan Voorend (70' Mathijs Brak) en Cees Kuijer (46' Gerwin Verlaan)