Datum

22 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Siveo is het seizoen gestart met een 4-2 overwinning op Gouda. Hoewel de Gouwenaren voetballend bepaald niet onderdeden waren onze geel-blauwen effectiever.

Een aardig combinerend Gouda startte met enig overwicht. Toch was het Siveo dat na een dikke 10 minuten de score opende. Eerst redde de Goudse goalie nog op een inzet van Gerwin Verlaan uit een fraaie voorzetting van Mark Heemskerk. Een daaropvolgend misverstand tussen de goalie en een verdediger werd echter handig benut door Luuk Blonk (1-0). Daar bleef het wonderlijk genoeg tot de rust bij want de mogelijkheden waren er aan beide zijden volop.

Na de pauze kwam Gouda heel snel op gelijke hoogte vanuit een terecht toegekende penalty (1-1). Siveo kwam in de problemen en onder druk kopte Wiljo Fierens ongelukkig langs de eigen goalie Streng (1-2). Wiljo Fierens nam echter uiterst snel revanche. Nog in dezelfde minuut penetreerde hij met veel inzet in de Gouds defensie en uit de rebound scoorde hij meteen weer de gelijkmaker (2-2). Daarmee was het voor hem nog niet gedaan want een 10-tal minuten later kopte hij met veel wilskracht een corner van Mike van der Steen snoeihard binnen 3-2. Er volgde een boeiende slotfase met een aandringend Gouda en een gevaarlijk counterend Siveo. Dat laatste leverde in de slotminuut ook nog de 4-2 op toen Gerwin Verlaan er tussenuit kneep en Luuk Blonk in staat stelde de beslissing te forceren.