Scheidsrechter

Jeukens, A.

Accommodatie

Onbekend

Onze vlaggendragers hebben zich vanmiddag heel knap gerevancheerd voor de nederlaag in de seizoensouverture tegen Nieuwkoop. Na een 0-1 ruststand werd Roda '23 (vorige week nog winnaar) compleet overspeeld (0-7).

Siveo startte wat sterker tegen de volstrekt onbekende tegenstander, die vorig jaar toch nog een periodetitel wist te pakken. Het zette ook aardige aanvallen op, maar toen dat niet resulteerde in goals ontstond een rommelige fase halverwege de eerste helft. Die werd doorbroken toen Stef Kuijer in de 35e minuut uit een vrije trap knap binnenschoot: 0-1. Daarna waren onze geel-blauwen feitelijk superieur. Net voor de thee kopte Patrick de Jong al bijna de 0-2 binnen maar de bal kaatste nog op de lat.

Na de pauze was de strijd toch snel beslist. De Roda-defensie was volstrekt de kluts kwijt en tekende eerste zelf voor de 0-2 en liet vervolgens Stef Kuijer uit de kluts de 0-3 aantekenen. Binnen het kwartier werd vervolgens een tweetal mooi uitgespeelde aanvallen door Frank van der Vaart verzilverd tot de 0-5.  Ook na een drietal wisselingen bleef Siveo het initiatief houden. Het was eerst Stef Kuijer die zijn hattrick vervolmaakte en vervolgens Gertjan Brak die uit een fraai uitgespeelde aanval de 0-7 eindstand op het scorebord bracht.

De Siveo-reserves bogen bij Jodan Boys in de laatste 10 minuten een 3-0 achterstand om in een 3-3 remise.