Scheidsrechter

Diest, T. van

Accommodatie

Onbekend

Onze vlaggendragers hebben op onnavolgbare wijze via een verlenging de promotie naar de derde klasse afgedwongen. In de beslissende verlenging kwamen zij eerst op ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand maar in een korte laatste fase scoorde Siveo drie keer.

Siveo leek in eerste aanleg de schroom uit de eerste match (1-0 nederlaag) van zich afgegooid te hebben. En daarbij kreeg het ook de steun van een vroege openingsgoal. Al in de 13e minuut was het Stef Kuijer die na een knappe actie de goalie in de problemen bracht. In de rebound rondde Gerwin Verlaan attent af (1-0). De geel-blauwen gaven meer druk en leken door te stoten. Maar halverwege de eerste helft kreeg Hazerswoudse Boys plots een 2-tal fraaie mogelijkheden na geklungel in de Zegveldse defensie. Terwijl de gelijkmaker uitbleef zorgde Gerwin Verlaan net voor de thee uit een heel fraaie Zegvelde aanval bijna voor de 2-0. Nog geen minuut later trok Hazerswoudse Boys in de tegenstoot via Vito Martens de ruststand alsnog gelijk (1-1).

Net na de rust waren de eerste mogelijkheden voor Hazerswoudse Boys. Toen die onbenut bleven kroop Siveo weer wat meer uit haar schulp. Daarvoor kreeg het ook de beloning toen Danny Groenendijk na een knappe actie binnen het strafschopgebied werd gevloerd. De penalty werd door Stef Kuijer onberispelijk benut (2-1). Het betekende een verlenging van 2 x 15 minuten.

In die extra tijd was het al meteen raak voor Hazerswoudse Boys via de ingevallen routinier Bart Sol (2-2). Aan het slot van het eerste deel kreeg Siveo nog fraaie mogelijkheden maar toen de gasten via Leo de Ruiter in de counter voor de 2-3 zorgden leek de Zegveldse hoop vervlogen. In een ongekende slotfase scoorde een tot het laatst strijdvaardig Siveo echter nog drie keer, via Stef Kuijer, invaller Perry Bunnik en Gerwin Verlaan. Een knotsgekke wedstrijd die niet snel vergeten zal worden. Met de 5-3 zege dwong Siveo alsnog de promotie af.

Zie hier de samenvatting van de wedstrijd gemaakt door Studio Alphen.

Opstelling Siveo: Erik Streng; Patrick de Jong (Perry Bunnik), Bastiaan Brak, Jasper de Kruijf, Gert Jan Brak; Danny Groenendijk, Mathijs Brak (Ivo de Boggende), Martijn Verlaan (Jasper Stolwijk); Gerwin Verlaan, Stef Kuijer en Wesley Voorend.