Scheidsrechter

Jong, N. de

Accommodatie

Onbekend

Onze vlaggendragers hebben in een doelpuntrijk duel Moerkapelle aan de zegekar gebonden. Via een 1-3 ruststand werd een 3-5 overwinning geboekt. Daarmee nestelde Siveo zich op de 2e plaats, vlak achter het schier ongenaakbare Nieuwkoop.

Moerkapelle trad Siveo duidelijk onbevangen tegemoet. Daarmee ontspon zich vanaf het eerste fluitsignaal van de correct leidende referee een open duel met in de eerste helft wel wat meer mogelijkheden voor de Zegvelders. Zij scoorden ook de openingsgoal door Martijn Verlaan die een vrije trap via een been van de gastheren over de goalie zag verdwijnen: 0-1. Maar binnen de minuut was er antwoord toen beroerd uitverdedigen van de geel-blauwen direct werd afgestraft: 1-1.  Toch nam Siveo in de 17e minuut weer een voorsprong, via een goal uit het boekje. Aanvoerder Perry Voorend bediende knap Gerwin Verlaan die vervolgens zijn tegenstander afschudde en op maat voorzette op Wersley Voorend die de 1-2 binnentikte. Siveo leek nog voor de thee de beslissing te forceren toen Gerwin Verlaan werd neergehaald en de penalty door Stef Kuijer gedegen werd verzilverd: 1-3.

Moerkapelle maakte na de pauze snel duidelijk dat het zich niet bij een nederlaag wilde neerleggen. Volkomen terecht verkreeg het in de 60e minuut ook de aansluitingstreffer.  Het zag er voor Siveo echt somber uit toen Stef Kuijer geblesseerd uitviel en Moerkapelle in de 78e minuut via een frommelgoal voor de gelijkmaker zorgde (3-3). Toch kwamen  juist de geel-blauwen weer op voorsprong toen Wesley Voorend een paar verdedigers uitspeelde en afrondde (3-4). In blessuretijd werd daar via een knap uitgespeelde combinatie tussen de gebroeders Erik en Gerwin Verlaan door laatstgenoemde nog de 3-5 aan toegevoegd. Met als resultaat een voorlopig fraaie 2e positie.

Opstelling Siveo: Erik Streng;  Wiljo Fierens, Jasper de Kruijf, Stephan Voorend, Patrick de Jong; Perry Voorend, Erik Verlaan, Martijn Verlaan; Gerwin Verlaan, Stef Kuijer (Jasper Stolwijk), Wesley Voorend (Danny Groenendijk).