Scheidsrechter

Frikken, G.H.

Accommodatie

Onbekend

Onze vlaggendragers hebben een zwaar bevochten 3-2 zege geboekt op Alphia. De Alphenaren hadden lange tijd een voorsprong maar Siveo sloeg in het laatste kwart van de wedstrijd toe. Daarmee kwamen onze geel-blauwen goed weg.

In de eerste helft had Siveo weliswaar een licht overwicht, maar kwam veruit het meeste gevaar uit de Alphense hoek. Zij namen in de 16e minuut ook op fraaie wijze de leiding. De Zegveldse defensie werd met een heel knappe aanval uiteen gespleten en het was Kenny Blanken die netjes afrondde: 0-1.  Terwijl Siveo nauwelijks gevaar wist te stichten raakte Alphia net voor de thee uit een corner nog de paal.

Na de pauze in eerste aanleg een vergelijkbaar spelbeeld. Pas toen coach Verrips na pakweg een uur ingreep met wat wisselingen kwam er duidelijk meer venijn in het geel-blauwe spel. De druk werd stevig opgevoerd en nu kwamen er ook mogelijkheden. De gelijkmaker was een feit toen invaller Wesley Voorend in de 75e minuut fraai inkopte op een bekeken voorzet van Gerwin Verlaan (1-1). Het inspireerde Siveo om de beslissing te forceren en die kwam er ook. In eerste aanleg door Stef Kuijer die in de 83e minuut een penalty verzilverde (2-1). In de 90e minuut was het opnieuw een Zegveldse invaller die scoorde, Patrick de Jong rondde af op aangeven van Gerwin Verlaan (3-1). Ruim in blessuretijd kwam Alphia  nog op 3-2 en toen leek er zowaar ook nog een  - overigens verdiende – remise in te zitten. Met kunst en vliegwerk bleef Siveo echter overeind.

Opstelling Siveo-1: Erik Streng; Ivo de Boggende, Bastiaan Brak, Jasper de Kruijf (Stephan Voorend),  Gert Jan Brak, Danny Groenendijk, Perry Voorend, Martijn Verlaan (Wesley Voorend), Erik Verlaan (Patrick de Jong), Stef Kuijer, Gerwin Verlaan.