Scheidsrechter

Heide, T. ter

Accommodatie

Onbekend

Een erg sterk spelend Siveo is ondanks een groot overwicht niet langs het hooggeplaatste Woubrugge gekomen. Waar de gasten voor de thee in een enkele counter een 0-1 voorsprong namen lukte het alleen Stef Kuijer om te scoren voor de geel-blauwen: 1-1.

Beide teams startten met aanvallende intenties en in de openingsfase was het puur een strijd wie dat het best waar kon maken. Dat werd na ruim een kwartier duidelijk. Tegen de wind in creëerde Siveo gewoon een overwicht en ook de beste mogelijkheden (met name omdat linkerspits Mark Wiegeraad steeds zijn tegenstander de baas was). Nadat de kansen onbenut bleven was het Woubrugge dat volkomen onverwacht op een heel fortuinlijke wijze de openingsgoal kreeg toebedeeld. Een corner werd mede door de wind rechtstreeks in het Siveodoel gezogen (0-1).

De tweede helft was volledig éénrichtingsverkeer. Een steeds maar aanvallend Siveo tegen een Woubrugge dat op geen enkel moment  de hoge positie op de ranglijst kon waarmaken. De uiterst sterk opererende Zegveldse defensie onder leiding van een uitblinkende Bastiaan Brak was heer en meester over de slechts counterende Woubrugse aanval.
Toch duurde het tot de 78e minuut alvorens goalgetter Stef Kuijer voor Siveo de gelijkmaker kon aantekenen (1-1). Het was zijn 155e goal voor de vlaggendragers en daarmee evenaarde hij de clubtopscorer aller tijden Gijs Breedijk. Meer goals zaten er volop in. Bijvoorbeeld nog in de 88e minuut toen Erik Verlaan zijn tegenstander weer eens te snel af was en Stef Kuijer de beslissing had kunnen forceren. Maar de voor Siveo zo verdiende zege bleef uit. Dus blijven onze geel-blauwen hangen in de subtop.
De Siveoreserves liepen een blauwtje op tegen Kouderkerk: 1-3.
Opstelling Siveo-1: Erik Streng; Patrick de Jong, Bastiaan Brak, Jasper de Kruijf (Ivo de Boggende) en Gert Jan Brak; Perry Voorend, Danny Groenendijk en Martijn Verlaan; Erik Verlaan, Stef Kuijer en Mark Wiegeraad