Scheidsrechter

Verkleij, S.

Accommodatie

Onbekend

Onze vlaggendragers hebben in Nieuwer Ter Aa een perfecte prestatie geleverd. In een attractief en spannend duel bleven zij titelkandidaat Nita met 2-3 de baas.

Het is inmiddels genoegzaam bekend dat coach Herman Verrips zijn manschappen met veel aanvallende intenties laat spelen. Ook in het duel tegen het hooggeklasseerde Nita was dat niet anders. In de gedurfde 3-4-3 formatie werd de tegenstander meteen onder druk gezet en dat leverde ook direct mogelijkheden op. Toch duurde het tot de 28e minuut voor de geel-blauwen de score openden. Stef Kuijer werd neergehaald en hij benutte de onomstreden penalty koelbloedig: 0-1. Nita reageerde geïrriteerd en dat leverde prompt de eerste kaarten op (het werden voor hen uiteindelijk vier gele kaarten en één rode kaart). Niettemin trok Nita nog voor de thee de stand recht na knap afwerken van Dennis van Ekris (1-1).

Na de pauze was het weer meteen raak voor Siveo toen Stef Kuijer de eerste de beste aanval verzilverde: 1-2. Er ontstond, mede door het kaartenfestival van Nitazijde, een rommelige fase. Uit het niets viel in de 71e minuut dan toch weer de gelijkmaker van topscorer Stef Hoogveldt (2-2). Maar Siveo herpakte zich en uit een prachtige aanval via Erik Verlaan maakte Maico van Moorselaar  de beslissende Siveogoal (2-3). In een hectische slotfase bleef een uitstekende Siveodefensie overeind tegen een Nita-aanval dat in deze competitie toch al bijna honderd goals scoorde.

Opstelling Siveo: Erik Streng; Patrick de Jong (Mark Wiegeraad), Bastiaan Brak, Jasper de Kruijf en Gert Jan Brak; Perry Voorend, Frank van der Vaart (Martijn Verlaan) en Danny Groenendijk; Erik Verlaan (Stephan Voorend), Stef Kuijer en Maico van Moorselaar.